neděle, listopadu 27, 2005

MAVL 26.11.2005

Na úvod krátká rekapitulace minulého turnaje. Hráli jsme ve složení: smeč-Tomáš a já, blok-Marek a Ondřej, nahrávka Janička, Lenka a Jana Dušková. V ostudném prvním zápase jsme propadli se SKrčí 0:2 a všichni z toho byli dost otrávení. Matný výkon na bloku, slabá přihrávka a ještě slabší nahrávka. Hrůza. Pak jsme se trošku zlepšili, s těmi největšími slabáky jsme dali dost jasně 2:0 a tím usnuli na vavřínech a s ExTeam to pak bylo zase horší. Suma sumárum, celková bilance 50% po zápasech 0:2, 2:0, 1:2 a 2:1. Pocity dost smíšené.

Včera byly v plánu tři zápasy. Sestava obdobná prvnímu turnaji, jenom Janu Duškovou nahradila Bjetuška. Podle rozpisu to vypadalo pěkně, začátek až asi ve tři odpoledne, první zápas s outsidery Jamídou Pelustiv... Ale realita byla trošku jiná.
Ačkoliv se hrálo v naší domácí modré tělocvične, tak s těmi "outsidery" jsme po vyházené spoustě útoků a podání první set nečekaně prohráli. Zdravě jsme se naštvali a druhý set je rozstříleli 25:8 a tiebreak jsme pak taky docela v pohodě dali. Každopádně škoda ztraceného bodu.
Druhý zápas byl proti Protlaku a byl asi nejlepší, co jsme zatím hráli. Málo chyb, velmi dobrý útok, série z podání, vpodstatě nekazkažená nahrávka ... paráda. Zasloužené vítězství 2:0 (oba asi tak o čtyři body).
Já osobně jsem už toho po tomhle zápase měl docela dost a klidně už bych šel domů. Nebyl jsem, a ještě pořád nejsem, úplně zdravý. Ale čekal nás ještě zápas proti dosti polanským soupeřům Vopičkám. A to byl z jejich strany (aspoň podle mě) antivolejbal, který dělá body. Balóny létaly od jejich rukou naprosto neodhadnutelně a většinou k nám do pole. První set jsme s ještě docela dobrou morálkou z minulého zápasu vyhráli, ale ve druhém jsme odpadli hlavně na přihrávce, ze které se dost těžko něco vymýšlí na střed sítě a na kůlu už byla znát únava. Prohráli jsme potupně asi o tři body a s hrůzou hleděli do tiebreaku. V tom to samozřejmě nebylo o moc lepší. Při výměně stran byl stav 4:8, ale nakonec jsme dokázali ještě zvednout hlavu, zabojovat a vyhrát 16:14.
Včerejší bilance 78% je sice výrazně lepší, než minulých 50 (celkem tedy máme po 7 zápasech úspěšnost 62%) , ale pořád ještě zcela zbytečně prohráváme zápasy s lehkými soupeři. Snad nám ty body při závěrečném zúčtování nebudou chybět.

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home