úterý, června 20, 2006

Finále LAVL - Boogy 4ever

Vivat BooGy!
Štvanice hostila jako obvykle LAVL, tentokrát šlo v našem podání o čtyři poslední zápasy o celkového vítěze. Sestava klasická - Janie a Bětka, Marek a Ondřej, Tom a já.
Začali jsme lehce po desáté hodině prestižním utkáním proti Sašulovi a jeho Bukvicím. Úvod byl vskutku nečekaný - skvělé obsazení sítě v podání Bětky, Marka a mojí maličkosti vyústilo v naše snadné vedení cca 10:0. Pak jsme, přesně podle našich zvyklostí, trochu polevili, ale první set skončil jasně v náš prospěch 25:18. Druhý set už byl něco jiného - Bukvice zabraly, my jsme naopak ještě polevili a zaslouženě dostali na frak. V tiebreaku to co do skóre zpočátku docela šlo, ale nějak jsme se nemohli na hřišti sejít a soupeř si postupně vybudoval náskok a udržel ho až do konce. První zápas tedy 1:2.
Druhý zápas s Pekosem si moc nevybavuju, ale asi to bylo vyrovnané. Důležité je, že jsme vyhráli, i když v tiebreaku - 2:1.
Třetí zápas byl po delší pauze proti Mácovi a jeho Sergio Lipi. V tom šlo v zásadě jen o to uhlídat dvojblokem Mácu a ještě jednoho dobrého smečaře. To se více méně dařilo, dařilo se skládat útoky, a v momentech, kdy jsme dobře plácli servis (klasika...) hra i k něčemu vypadala. Docela vydřené a zasloužené vítězství 2:0.
Po ještě delší pauze nás na centerkurtu čekal poslední soupeř - Výběr Sluníček. Nastoupili s poměrně zajímavou taktikou - ukolébat nás a pak začít hrát. První set byla jasná a jednoduchá záležitost, vyhráli jsme asi 25:15. Začali jsme ale dělat blbosti, zevlit, hrát pasivně a to se v druhém setu málem zle vymstilo. Soupeř nás přehrával nejen na body. Nějak po půlce setu jsme se začali probouzet a dotahovat, ale mračna se přesto stahovala, což vyústilo ve stav 24:23 pro soupeře. A od té chvíle se děly věci. Vyrovnat, udělat chybu a tak pořád dokola. Za stavu 28:28 se nám konečně podařilo udělat bod navíc a po chvilce tuto výhodu využít - vyhráli jsme 2:0, přičemž skóre druhého setu vyšplhalo až na 32:30.
Herně musím vyzdvihnout hlavně nahrávku, která byla super. Docela dobře se dařilo také v poli, kde jsme udělali dlouhou šňůru ve vyrovnaném třetím zápasu systémem "lehký (rozuměj jistý) servis-dobře postavený blok nebo obrana v poli-nahrávka-útok-bod pro nás". Občas trochu nevycházel útok, kde snad nelze nic vyčítat blokařům, kteří to mají proti blokům z normálu težké, ale z kůlů jsme (jsem) útoky někdy trestuhodně vyhazovali.
Na konec jsme chvilku s napětím sledovali zápas Pincálci-Výběr Sluníček, ve kterém jsme potřebovali, aby Pincálci (ten podivnej slovák) ztratili bod, což se nakonec podařilo a vyhoupli jsme se v tabulce nad ně. Celkově AVL vyhráli Krakeni (myslím) před Bukvicema (oba 20 b.) a BOOGY (18 b.). Výherní taška obsahovala trička (máme další dres) a nějaké sladkosti. Krátká jídelní oslavička se konala v Einsteinu na Pavláku.

BooGy 4EVER!

5 Komentáře:

At pátek, června 23, 2006 8:56:00 odp., Blogger Janie řekl(a)...

Blokaři smečujou z normálu?

 
At sobota, června 24, 2006 12:44:00 dop., Blogger McMilan řekl(a)...

no a jak bys nazvala nahrávku na střed, která je výrazně vyšší, než metr?

 
At sobota, června 24, 2006 2:08:00 odp., Blogger Janie řekl(a)...

No, jenze je to jejich problem, ze tam potom maji blok, kdyz tam nejsou schopny jit rychlejc. Mne ta nahravka porad prijde o dost nizsi nez normal na kul a myslela jsem, ze tomu rikame metr i kdyz to je 2,5 metru.

 
At sobota, června 24, 2006 2:56:00 odp., Blogger McMilan řekl(a)...

Co dodat... vzdycky je to problem utocnika, jak jinak.

 
At neděle, června 25, 2006 11:35:00 odp., Anonymous Anonymní řekl(a)...

Musim uznat ze utok stredem nam moc nesel ale o to vice jsem se snazili z handy a na bloku :)

 

Okomentovat

<< Home