sobota, května 27, 2006

Minulý týden

Minulý týden jsem byl (jak možná někteří věděli) na povinné exkurzi po dálném východu (Mikulov, Znojmo, Holomóc, atp.). Původně jsem chtěl napsat něco obsáhlejšího, ale nemám na to ani čas ani náladu. Každopádně se naše škola zase jednou vytáhla, program byl následující: Dopoledne výjezd do nějakého závodu v dalekém okolí (třeba i dvě hodiny cesty), tam koukat na stroje, které znám v menším provedení nebo mě nezajímají (např pivovar...), pak pauza v tom příslušném městě (=hospoda) a pak dlouhá cesta zase zpátky (=pak celý večer hospoda). To by se snad dalo zvládnout tři dny, ale ne pět.
Pedagogové se chovali taky super, ženatí profesoři se ve sklípku ožrali jako prasata a ve finále polonazí tančili a líbali se s některými povolnějšími studentkami.
Mělo to ale i svá drobná pozitiva - hospoda, kterou jsme objevili a obsadili byla super, majitelka si nás hýčkala a na moravě je levno, že až zůstává pražákovi rozum stát. V tom Pavlově extrámně (litr poměrně slušného sudového vína za 50, hermelín za 20...), ale i v Olomouci v hospodě v centru dobré jídlo (polívka, jídlo a malý pivko) za 65...
Taky jsem zase po dlouhé době potkal a pořádně prokecal kolegy analytiky (stejný ročník, jiný obor), se kterými se málo vídám.
Celkově akci hodnotím negativně - zabít celý týden chlastáním a jízdou autobusem... dokážu si představit i lepší způsob trávení času. Pomohlo by tomu zkrátit akci tak na ty zmíněné tři dny. Ale kdo ví, jestli vůbec po nás ještě exkurze bude - časy se mění a bakaláři příští rok zřejmě budou už normálnější...

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home