neděle, dubna 23, 2006

Koncert na Deltě

Ve čtvrtek jsem se vyskytnul ve Vokovickém klubu Delta na koncertu kapely Gormenghast, kde hraje několik známých tváří z GyBu, konkrétně třeba Honza Buchar od Janičky ze třídy, a kde se tedy vyskytla spousta členů elitní gymnaziální společnosti.
Jako předkapela vystoupila kaela Setoplete (z toho si nic nedělejte, já to napoprvé taky četl jako Septolete) a byl by to výstup veskrze zajímavý, kdyby trval tak 15 minut, ale přes hodinu trvající koncert s vypalovačkami typu Madonna, RedHoti a několika songy vlastní výroby v jazyce českém (jestli vás to fakt zajímá, mají na stránkách mp3) byl pro člověka antipopového vyznání dost solidní pruda.
Pak se dostavili na pódium samotní Gormenghast (oděni povětšinou v metááálové černé barvě) a začali docela sympaticky "Born in a Mourning Hall" od Blind Guardian, k nimž se hlásili i dalšími songy i slovem. Hrálo i zpívalo jim to docela dobře, jen občas trošku uletěly bicí, což bych jim klidně odpustil, vzhledem k tomu, že BG některé přechody zrovna snadné nemají a hlavně bubeník Gormenghast klepe paličkami jen něco přes rok.
Ke konci Buchin docela vtipně oznámil, že žádné přídavky nebudou, že prostě odehrají všechno to, co umí a pak půjdou pryč. Publikum (po celý večer tam bylo tak 30 lidí) je ale tak snadno nenechalo, a po dlouhém potlesku a ovacích přidali - znovu úvodní Guardiany :)
Celkově to hodnotím jako vydařenou akci a asi se zase někdy přijdu podívat. Jenom ta předkapela mi moc nesedla...

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home