středa, dubna 05, 2006

Kladno vs Liberec - 4. semifinále

Zatímco druhé semifinále mezi Ostravou a Budějkami nepřipustilo pochybnosti o postupujícím, ale asi taky nenabídlo nějak extra lákavou podívanou, duely mezi Kladnem a Libercem jsou proklatě vyrovnané.
Jak jistě víte, Ostrava vyhrála celou sérii 4:0 po výhrách 3:0, 3:0, 0:3 a 1:3. Kladno po včerejším zápase vede v sérii 3:1, přičemž všechny zápasy se rozhodovaly až v tiebreaku. Včera zápas probíhal následovně:
Kladno v prvním setu ve vyprodané hale ukázalo docela jasně, kdo je na palubovce pánem. Sice to spíš bylo ještě takové oťukávání, ale na pohled měli kladenští převahu a to hlavně na bloku a smeči. Liberci naklepali pětibodovým rozdílem a už jsem tak trochu doufal v jednoznačný průběh. Jenže jak je zvykem na Kladně, hráči zvolnili, zatímco soupeř zabral a druhý set po neustálém dotahování manka z vlastních chyb domácí prohráli o dva body. Za Liberec dělal problémy hlavně Bíza s Ticháčkem na servisu a univerzál Vencovský v útoku.
Třetí set byl stejný, jako první. Hosté nebyli schopní vyhnout se bloku, špatně přihrávali plachty za servisu domácích (Pakosta, Holubec, Janušek) a po několika vyloženě šťastných zásazích Kladenských blokařů se zcela rozložili. 25:18. Tak že by už?
Ne. Čtvrtý set byl zase stejný, jako druhý. Tentokrát se totiž prozměnu rozložili domácí v čele s Rybníčkem, který nedal asi čtyři útoky za sebou. Došlo k sedmibodové šňůře a i když se v záveru podařilo srovnat krok a dotáhnout, na bodové vyrovnání už to nestačilo. 23:25. Další tiebreak.
Jako každá zkrácená hra byl i tenhle tiebreak sázka do loterie, ve které rozhoduje hlavně psychická síla týmu a štěstí. I když Liberec vedl 6:8 a pak 11:12, nedokázal vedení udržet a potřetí za sebou padl. Hurá. 15:13.
Za zmínku v tomhle zápase stojí jednosetový výpadek obou univerzálů, kteří jinak tvořili hru. Ryba byl v prvních třech setech skoro neomylný a na druhé straně sítě Vencovský v tiebreaku tlačil Kladno servisem a i jinak byl skoro v celém zápase jeden z nejvýraznějších hráčů Liberce. Oba byli v určité fázi zápasu jednoznačně zralí na střídání a vystřídaní nebyli.
Kladno do toho! Další (a snad poslední) zápas se hraje v pátek v Liberci. Fotky budou během dneška.

3 Komentáře:

At neděle, dubna 09, 2006 2:13:00 odp., Anonymous Anonymní řekl(a)...

Kdo ti dela fotky, kdyz ne muj fotak? Jen takova zvedavost... Ta nablizko (prostredni) je dost dobra, je cela nebo je to vyrez?

 
At pondělí, dubna 10, 2006 2:38:00 odp., Blogger McMilan řekl(a)...

No fotky delal Ender. Fotak znas... A na vyrez/priblizeni se zeptej jeho. Jak jsem nakoupil, tak jsem uploadoval.

 
At pondělí, dubna 10, 2006 11:31:00 odp., Anonymous Anonymní řekl(a)...

Jak moc je to zoom ted nevim jakmile bude trosku casu podivam se... :)

 

Okomentovat

<< Home