pondělí, dubna 03, 2006

Jarní smíšenky

Na letošní jarní smíšenky jsme byli s janickou pozváni na záskok do týmu s názvem Krize, kterému šéfoval Jirka Došek, velký matfyzák :)
Nejdříve k pravidlům, která hned na začátku vyvolal tělocvikářský prudný dědek z KTV, který pak celý den opruzoval. V zápasech ve skupině se nesmí skákat servis, smečovat z třímetrové čáry a podání nesmělo škrtnout pásku. Smysl těchto omezení mi nebyl příliš jasný, ale nevadí.
Zpočátku jsme dostáli svému jménu a dva zápasy v pětičlenné skupině s přehledem prohráli. V zápase třetím jsme ale udolali největší zoufalce a vzhledem k tomu, že postupovali tři první týmy, koncentrovali jsme se na rozhodující duel. Na ten přišel Jirku vystřídat Ondřej, takže už polovina týmu byla Boogy. Dovolím si říct, že to mělo pro další vývoj znažný význam. Čtvrtý zápas skupiny jsme totiž s přehledem vyhráli a nejenom jsme postoupili, ale vzhledem k rovnosti bodů a lepšímu skóre jsme postoupili z druhého místa do skupiny o čtvrté místo.
Tam nás čekaly dva zápasy, které už se hrály podle normálních pravidel volejbalu. Jakkoliv jsem byl po prvních zápasech otrávený, tohle mi to vynahradilo. V obou zápasech došlo k veliké bitvě. Zlepšila se hra ve všech směrech. Skákání servisu nám s Ondřejem oběma dost prospělo, druhá nahravačka začala docela normálně nahrávat, značně jsme zlepšili přihrávku, Janička si na nahrávce začala vymýšlet a malovala to tak nádherně, že mnohdy nebylo jiné východisko, než to říznout na zem. Taky smečařka Nina (ne z gybu) se po počátečním (i když účinném) plácání rozehrála k pěkným útokům. No tak dost bylo chvály, často jsme nedokázali ubránit nad sítí soupeřův útok a ke konci nám navíc přibyl nepřítel. Tím byla únava. Šestý zápas a navíc dva náročné zápasy za sebou...
Teď ve zkratce k výsledkům. Prohráli jsme oba zápasy v tiebreaku (všechny čtyři prohrané sety byly myslím o 2-3 body, zatímco vyhrané (první v každém zápase) aspoň o 5). Co do pořadí jsme tedy skončili na 6 místě, což vzhledem k úvodu turnaje bylo docela příjemné překvápko. Hlavně jsme si ale výborně zahráli! Takže značná spokojenost.

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home