pondělí, ledna 23, 2006

AVL 21.1.2006

Přišel na řadu další turnaj AVL. Čekaly nás tři zápasy v rychlém sledu s relativně těžkými soupeři. V těchto zápasech jsme (oproti minulu) ukázali kvalitní volejbal, ale jako vždy (snad s výjimkou vánočního turnaje) jsme ukázali, že neumíme vyhrávat, dostatečně se motivovat.

Začátek v krásných cca deset hodin, všechny zápasy v modré tělocvičně, tři soupeři z horní části tabulky. Sestava standardní - Nahrávka Janie, Bjetuška, Jana, blok Marek a Ondřej, smeč Tom a já. První zápas proti týmu Bez smeče (Ivan, bělovlasý slovák...) - soupeř ukázal typickou plácavou hru staříků: relativně slabý útok (až na jednoho masiče s popisem "malej a urputnej" -q:Vokx, na kterého si nepamatuju). Útoky staříků chodily s železnou pravidelností do postavení, kde jsme je my, horliví mladíci neměli. Zápas to byl vyrovnaný, snad s naší mírnou převahou, ale Boogy team se zase ukázal - prohráli jsme 1:2.

Jako druhzí nás čekali (čekala?) Sluníčka, náš oblíbený soupeř z výše zmíněného vánočního turnaje. Stejně, jako tehdejší oba duely to byl zápas vyrovnaný, největší problémy dělal nechytatelný útok vysokého blokaře a pak taky ten smečař s bederákem, který o vánocích chyběl. Bohužel, nekonala se ani tiebreaková bitva (štěstí nám tentokrát tolik nepřálo), prohráli jsme 0:2, ale Sašovi a jeho časovému plánu jsme dělali radost dál, vždyť první set skončil 31:33 a druhý 23:25.

Poslední zápas byl zase zajímavý, čekal nás tým Božský&spol, ve kterém hraje Majkl :-/. Právě přes něj jsme se v prvním setu nádherně prosazovali, protože nebyl schopen rozumně přijmout ani zaútočit. První set jsme po aktivním výkonu vyhráli 25:11 a čekali snadnou záležitost i v setu druhém. Jaké tedy bylo naše překvapení, když se přestalo dařit, a naopak Majkl už své standardní uplácy převaloval přes síť, kde většinou končily nechytatelně na palubovce, neboť u takových míčů je předpověď jejich letu zcela nemožná. Kupili jsme chybu na chybu, Marek se zapšknul, Ondřej vykládal, jak máme hrát a oba (navzájem?) se hádali. Výsledek? Prohra 23:25. V tiebreaku jsme nakonec utrpěli vítězství, ale nic moc závěr.

Celkové hodnocení je 33% - 3/9. Celkově se naše úspěšnost propadla na ubohých 51% :(
I přes takový bodový výsledek ale hodnotím turnaj kladně. Nijak zvlášť jsme se nehádali, nálada byla dobrá, výkony vlastně docela taky... tak co vytknout? Koncovka. Motivace. Nasazení. Nedokážeme vyhrávat. Takhle ten socialismus ale nevybudujeme, soudruzi. Teda postup, jsem chtěl říct...

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home