úterý, ledna 24, 2006

Kladno vs Zlín

Po turnaji AVL na Julisce a krátkém odpočinku v pizzerii Einstein jsme vyrazili na Kladno, podívat se na extraligový zápas domácích proti Fatře Zlín. Se mnou a Janie vyrazil ještě Michal "slovák" a jeho "baba" :). Tentokrát již žádné bloudění po cestě, ale už v půl šesté jsme seděli (!)na docela dobrých místech vprostřed hlediště.
Borci se rozpinkli, při rozsmečování jsme s Janičkou tiše (ona hlasitě) záviděli, jak vždycky po perfektní nahrávce přichází perfektní smeč, a jak nejmenší hráči na hřišti - libera obou týmů - bez problémů zasekávají míče do trojky. Pravda, měli ty nahrávky vždycky nalité, ale stejně.
Hned na začátku hry mě překvapilo několik nových tváří - místo Pakosty nastoupil na místo blokaře Kotrch (a vedl si velmi dobře na bloku, v útoku, ale hlavně při řvaní) a místo Ogurčáka (jak jsme se později dozvěděli "bol chorý") na smeč přišel junior Linz. Ten si už tak dobře nevedl, propadl hlavně na přihrávce a v poli, a byl vystřídán tak v polovině prvního setu a už se neukázal. Vystřídal ho Míla Marel a ten si vedl o poznání lépe. Z obrovské výšky jemu vlastní (smečařský dosah 360 cm) skládal míče nekompromisně.
Zajímavý fakt je, že v době, kdy na palubovce nebyl Pakosta, mělo Kladno věkový průměr tak kolem 22 let. Nejmladší Linz 19 a nejstarší Polanský 25, jinak všichni ročník 82-84.
No ale k věci, hra byla docela v tempu a když se kladenští snažili, nedali Zlínu šanci. Ve třetím setu právě polevili a Zlín snížil na 2:1, ale překvapení se nekonalo. Čtvrtý set byl sice na skóre vyrovnaný, ale připadalo mi, že Kladno je spíš na přáteláku proti B-týmu. Nasazení nic moc (v čele se zevlácky vypadajícím Rybníčkem). Kdo ví, třeba je to taktika. Vypadají, jako že nehrají, ukolébají svým přístupem soupeře a vyhrají. Možná :) Koncovku ale nevypustili a celkem v poklidu vyhráli.
Hrozný byl v celém zápase servis a to na obou stranách. Že neumí podávat Holubec a Fokt jsem si už zvykl, ale vyhazovali i ostatní. Na straně Zlína to byl především Fila. Chtěl bych docela vidět statistiky...
Výhra 3:1 byla každopádně zasloužená a nemohli jsme litovat dlouhé (relativně) cesty na Kladno.

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home