pátek, září 01, 2006

Zase tak různě

Ani jsem se nezmínil, že v neděli, v jejího ukončení, jsem byl na výstavě "spotrovní fotografie 2006" pořádanou českým olympijským výborem. Konala se na staroměstské radnici a jenom jsem doufal, že bude stejně dobrá, jako sportovní foto na Czech press photo, tam byly super fotky volejbalu, zápasu, atletiky.. a vůbec těch minoritnějších sportů, kterými není člověk zatížen a zahlcen z médií. Hned na začátku bylo potěšující, že výstava byla zadarmíko.
Samotný obsah ale stál po mém soudu za houby, protože v přízemí byl fotbal (Nedvědův a Barošův portrét je poněkud provářka), zachraňovaly to snad jen stařičké fotografie z padesátých let, např házená na rozbahněném stadionu Juliska byla pěkná. Ale zase měly ty staré fotky profesionální popisky "lihovka na nelinkovaném papíře" a krom toho, co vůbec dělají na výstavě letošních fotek obrázky (i když hezké) z 50. let?! V prvním patře byli prozměnu hokejisté (další provářky typu "Jarda Jágr portrét" nebo "skupiové foto týmu" s nešťastně se tvářící malou holčičkou uprostřed. Co ta tam asi chudinka dělala?! V chodbě v přízemí ke schodišti byly, pravda, nějaké fotky lyžařů. Třeba fotka U-rampy byla dobrá.
Celkově to hodnotím spíš jako nepodařené. Jako by olympijský výbor měl nějaké přednostní právo na výstavní plochu a chtěl ji za každou cenu využít, přestože nebylo čím...

Kartinki se docela rozjely, jak erotické pomůcky (v čele se Zuzkou a kolíkem Rathasie), tak nevhodné cedule s Marií Curie nebo celá alzasoftí reklama nenechaly moji bránici v klidu.

Boogy má nové stránky na nové doméně a jsou kůl (i když trochu pomalejší...)

0 Komentáře:

Okomentovat

<< Home