pátek, srpna 04, 2006

Boogy Orlík 2006 - Hell ain't a bad place to be

Letošní Boogy Orlík v kempu Podskalí byl co do počasí rozhodně nejpodařenější ze všech. Průměrnou denní teplotu tipuju tak na 25 celsiových stupínků (den je od slunka do slunka) a rekordně jsme se myslím k těm 35 blížili. Celá akce podle toho taky vypadala, válení se u nepříliš čisté přehrady, odpočívání ve stínu a posedávání v chládku hospody.
Sestava: už v pátek (ne tento, ne minulý, ale předminulý) dorazil Libor, který měl v kempu kamarádku Janu. V sobotu po poledni dorazilo vozidlo mnou pilotované a Janie, Janou, Tomem a kytarou obsazené. Večer pak busmo dorazil Marek. V neděli přijel Ondřej a v pondělí ráno Bětka. Ve středu dorazila na dva dny Petra, ve čtvrtek odjel za jinou akcí Libor. Maximální Boogy count byl tedy 9.
Den většinou vypadal následovně: V půl desáté už se nedalo ve slunci vystavených stanech vydržet - následovala snídaně a pak zevling. Dopoledne většinou vyplňoval (aspoň co se mě týká) nákup, tenis nebo válení se u vody. Odpoledne se buď hrály nějaké hry, surfovalo (foukalo jen minimálně, takže nic moc) nebo válelo na pláži u vody. Večer jsme pak měli každý den zamluvený volejbal od 6 do 8. Dvakrát za den jsme na volejbale snad ani jednou nebyli, nebo si to už nepamatuju.
Hlavní změny proti minulým letům: narvaný kemp. Oba víkendy nebylo v celém areálu k hnutí, kde nebyl stan, parkovalo auto a naopak. Totálnímu zaplnění se nevyhnula ani část patřící sportklubu - na osm lidí jsme dostali tři stany a konec, zatímco vloni to bylo každému jedno a mohli jsme spát klidně po jednom. No a studenti stavárny, kteří s námi obývali ten sportklubácký areál byli další změnou. Stůl pro max 15 lidí zabírali skoro pravidelně, takže jsme hledali azyl buď na pláži nebo v hospodě Na Panské v Klučenicích.
Taky se objevily snahy o sbližování a společné akce. Moc se mi to nezdálo, abych řekl pravdu, protože už oni sami neměli jednotný program a kdyby se velikost skupiny ještě skoro zdvojnásobila... ale každopádně byla snaha zorganizovat společný večerní softball. V Boogy začala bouřlivá debata plná akčních, nerozhodných, laxních a ostrých slov (v pořadí) a nakonec se nic nekonalo, volejbal přesunout nešlo a bylo po ptákách. Mě osobně stavaři moc sympatiční nebyli, i když přežít se dali.
Dvakrát se konalo grilování on the beach, podávaly se grilovací tyčinky a kuřecí respektive grilovací tyčinky, prasátko, kuřátko a zarážky na traktor v podobě plátků kravičky. Zásobovač jsem byl zase já, grillmeister byl Vondra-Zajíček a firemani Marek a Libor. Napodruhé se dokonce Janie uvolila nám zahrát na kytáru. Grilování bylo, jako vždy, super.
Na poslední den se bezva rozpršelo, ale to už nikomu nevadilo. Snad jen motorkáři, kteří okupovali celou benzinovou pumpu byli nepříjemní.
Akci hodnotím jako úspěšnou, za rok jsem pro pokračování, jen by stálo za to zvážit termín konání. Radši risknu trošku horší počasí než se cpát v kempu s milionem dalších lidí.
Jestli máte dojem, že jsem něco trestuhodně opoměl, ozvěte se, update může být.

3 Komentáře:

At středa, srpna 09, 2006 11:40:00 dop., Anonymous Anonymní řekl(a)...

já bych jenom poopravil, že zewling se píše s dvojitým V, jako folksvagen.

 
At neděle, srpna 13, 2006 3:35:00 odp., Blogger McMilan řekl(a)...

Já bych tě taky popravil :)
Mošná, še to tak f pšíštích poustech napíču, a mošná, še ne. Ale dík za připomínku.

 
At pondělí, srpna 14, 2006 11:38:00 dop., Anonymous Anonymní řekl(a)...

hele, kde jsou teďka vůbec boogy stránky?

 

Okomentovat

<< Home